Translate

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Μικρό μαχαίρι

Ένα μικρό μαχαίρι με λάμα μήκους 11 εκατοστών σφυρηλατημένο από ελατήριο ανάρτησης αυτοκινήτου. Μπρούτζος και κόριαν στην λαβή.












Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Βοσκομάχαιρο

Εδώ έχω ένα παραδοσιακό βοσκομάχαιρο με επιρροές από μαχαίρια διάφορων περιοχών σε μια δική μου ελεύθερη μετάφραση. Το μαχαίρι έγινε με αποκοπή από ένα μεγάλο δίσκο κοπής πάχους 5μμ, από ατσάλι λαδιού όχι HSS. Σε λαβή και θήκη μπήκε δρυς που μαύρισε με μαύρο ξυδιού και μπρούντζος. Το μαχαίρι αυτό το έφτιαξα για το ΚΑΜΑ 2013 του www.greekblades.com










Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Μικρό κυνηγετικό

Ενα μικρό μαχαίρι με 11 εκατοστά λάμα - 9 εκατοστά κόψη.


  





 Χειροφυλακτήρας από μπτούτζο που σφυρηλατήθηκε εν ψυχρώ σε αυτό το σχήμα, κόριαν, αποστάτης από μπρούτζο και δρυς που σκούρυνε με μαύρο ξυδιού.

Γδάρτης

Εδώ και περίπου τρία χρόνια ξεκίνησα να ψάχνω σχετικά με την κατασκευή μαχαιριών και να μαζεύω - φτιάχνω τα πρώτα μου εργαλεία . Θα ανεβάσω σιγά σιγα κάποιες παλιότερες κατασκευές μου αλλά και άλλες πληροφορίες σχετικές με το αντικείμενο.

Εδώ είναι ένας γδάρτης με λάμα μήκους 17 περίπου εκατοστα (αν θυμαμαι καλα) από σφυρηλατημένο ρουλεμάν. 



Στη λαβή έχω βάλει μπρούντζο, αποστάτες από δέρμα και αλουμίνιο κι ένα κομμάτι από δρυ. Η θήκη είναι από ξύλο καρυδιάς και υπόξανθη βακέτα 2,5 χιλιοστών